Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


La Chișinău, are loc ședința Parlamentului, care va audia rapoartele celor două comisii speciale de anchetă în privința presupusei tentative de lovitură de stat a Partidului Democrat, din luna iunie, și în privința devalizării băncilor.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat de opoziție invită jurnaliștii la o conferință de presă în Parlament.

Au loc ședințele Consiliului Superior al Procurorilor și Consiliului Superior al Magistraturii, așteptându-se că vor avea pe agendă reformele asupra cărora insistă guvernarea.

Comisia Electorală Centrală se întrunește pentru a lua în discuție pregătirile de alegerile din 20 octombrie.

Centrul pentru Jurnalism Independent lansează, la Chișinău, un al treilea raport de monitorizare a presei în campania pentru alegerile de duminică.

Câteva repere din agenda internațională:

La Bruxelles, începe summit-ul de două zile al Uniunii Europene, principala temă pe agenda discuțiilor fiind din nou Brexit-ul.

Tot la Bruxelles, fostul ministru de externe român Mircea Geoană preia funcția de adjunct al secretarului general NATO, primul est-european în această funcție.

La Ankara, vicepreședintele american Mike Pence și secretarul de stat, Mike Pompeo, urmează să discute cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru a încerca să-l convingă să oprească ofensiva împotriva kurzilor din nordul Siriei.

La Washington, are loc ședința anuală a Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional.

Este marcată ziua mondială pentru eradicarea sărăciei.

XS
SM
MD
LG