Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Spicuiri din agenda zilei.

Promo- LEX prezintă rezultatele numărării paralele a voturilor, pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor locale.

Se deschide Formul Mass-Media 2019 la care se va discuta despre situației presei din R.Moldova, sidnicalizarea jurnaliștilor, televiziuni și tehnologii de comunicare.

CEC prezintă la ora 15.00 rezultatele preliminare ale ceui de al doilea tur de scrutin al localelor.

Din actualitatea internațională:

În Parlamentul de la București are loc votul de investitură al noului guvern liberal, care pentru moment nu este sigur să aibă cele 233 de voturi necesare. Partidul Social Democrat, care a guvernat pînă la moțiunea de cenzură împotriva premierului Viorica Dăncilă, și Pro România, partidul condus de Victor Ponta, au anunțat că vor boicota votul ceea ce, teoretic, ar trebui să lase lista noului guvern liberal condus de Ludovic Orban fără numărul necesar de voturi pentru investitură.

Mai multe, despre votul din Parlamentul României, pe români.europalibera.org

Rusia marchează Ziua Unității, etnice și religioase.

Ucraina se pregătește să continue retragere trupelor de pe lina de front din estul Ucrainei.

Președintele Franței începe o vizită în China unde se va întâlni cu președintele Xi Jingping și va semna o serie de acorduri comerciale.

Iar ministrul german de externe Heiko Maas este la Budapesta pentru a marca 30 de ani de la căderea Zidului de la Berlin.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG