Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Agenda zilei, compilată de radio Europa Liberă.

Se lansează „mecanismul de vaccinare” anti Covid-19 după ce sâmbătă la Chișinău au sosit primele vaccinuri AstraZeneca donate de România. Zece la sută din aceste vaccinuri sunt pentru locuitorii din stânga Nistrului a precizat Tatiana Zatîc, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Intră în vigoare noile restricții sanitare impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, începând cu revenirea la învățământul online.

La Chișinău, președintele Consiliului European, Charles Michel a avut duminică o întrevedere cu președinta Maia Sandu. Următoarele etape ale turneului său diplomatic sunt Georgia și Ucraina.

Ambasadorii europeni vor aproba noi sancțiuni împotriva unor oficialități ruse, responsabile de arestarea și condamnarea la închisoare a opozantului Alexei Navalnîi și de reprimarea dură a protestelor provocate de arestarea lui Navalnîi. Sancțiunile fuseseră anunțate de miniștrii de externe europeni, ceea ce a provocat reacția dură a Rusiei care a acuzat UE de „amestec în treburile interne” iar ministrul de externe Lavrov a mers chiar mai departe, vorbind de o posibilă „rupere a relațiilor”.

La Paris se așteaptă verdictul în procesul de corupție al fostului președinte francez Nicolas Sarkozy, primul fost șef de stat judecat de un tribunal. Procuratura a cerut patru ani de închisoare pentru Sarkozy, acuzat că a încercat să mituiască un judecător pentru a obține informații confidențiale legate de o anchetă privind finanțele campaniei sale electorale.

La Berlin începe festivalul internațional de film într-o organizare specială, dictată de pandemia de coronavirus: filmele vor fi văzute de jurii online, urmând ca la vară să aibă loc o prezentare specială, pentru public, în mai multe cinematografe din Berlin.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG