Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Agenda zilei la radio Europa Liberă.

În Bulgaria au avut loc alegeri generale.

În Israel începe audierea martorilor în procesul de corupție intentat premierului conservator Benjamin Netanyahu. Este primul premier în funcție pus oficial sub acuzție de corupție și trafic de influență, acuzații pe care Netanyahu se respinge categoric. Fostul judecător șef al tribunalului din Ierusalim, unde are loc acum procesul, estima sâmbătă că procesul ar putea dura cel puțin trei ani, pentru că sunt chemați peste 300 de martori.

Marți, liderii Comisiei Europene și a Consiliului European se întâlnesc cu președintele turc Recep Tayyip Erdoga iar la Moscova vor continua audierile legate de amenzile care ar urma să fie impuse platformelor occidentale de socializare.

Pe 2 aprilie, platforma Twitter a fost penalizată deja cu peste 100 de mii de dolari pentru că ar fi publicat imagini și texte care – susțin autoritățile – contravin legislației rusești. Mai precis ar fi incitat „tineri minori” să participe „la evenimente neautorizate”. Este vorba de mesaje legate de organizarea protestelor din ianuarie în apărarea opozantului Alexei Navalniî, condamnat între timp la doi ani și jumătate închisoare. Au fost deschise dosare similare împotriva platformelor Facebook și YouTube.

Tot marți, la Paris, Amnesty International lansează raportul anual despre situația drepturilor omului în lume.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG