Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Imagine generică

Principalele evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă: prezentarea analizei Centrului de Resurse Juridice din Moldova „Justiția Republicii Moldova în cifre – o privire comparativă”; Inaugurarea a 10 laboratoare în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, datorită unei investiții în valoare de 2 milioane de euro, la Facultatea Tehnologia Alimentelor; Ceremonia oficială de semnare a Memorandumului de Înțelegere între Guvernul Republicii Moldova, organizațiile patronale si sindicale și Organizația Internațională a Muncii (OIM); Inaugurarea Stației de Epurare a apelor uzate din Cantemir și ceremonia de încheiere a proiectului „Dezvoltarea Zonelor Rurale în Republica Moldova” (DevRAM).

Din evenimentele externe (AFP): la Moscova se marchează a 15-a aniversare a asasinării jurnalistei de investigație Anna Politkovskaia; se încheie sesiunea plenară a Parlamentului European; preșdintele Israelului își încheie vizita la Kiev; se anunță premiul Nobel pentru Literatură; se împlinesc 20 de ani de la începerea campaniei de bombardamente americane în Afgansitan, după atacurile teroriste de la 11 septembrie; adjunctul secretarului de stat american, dl. Sherman, vizitează Pakistanul; cancelarul german Angela Merkel se întâlnește la Vatican cu Papa Francisc, înainte de a pleca din fruntea executivului de la Berlin; la Luxemburg se întrunesc miniștrii justiției din UE; la St. Petersburg are loc un forum internațional al gazelor; la Cape Town, Desmond Tutu, una din legendele luptei anti-apartheid, participă la ceremonii cu ocazia împlinirii a 90 de ani

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG