Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


China, globe

Principalele evenimente anunțate ale zilei.

Astăzi expiră termenul dat Moldovei de către concernul rus Gazprom pentru rezolvarea neclarităților legate de plata pentru gazele cumpărate deja la preț mărit.

Avocații procurorului general suspendat, Al. Stoianoglo, anunță o conferință de presă unde promit noi detalii în evoluția „cazului Stoianoglo”.

Are loc ședința Consiliului Municipal Chișinău.

Este programată și o conferință de presă organizată de Ministerul Economiei în comun cu Organizația de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu tema „Programe de suport pentru mediul de afaceri”.

Din agenda externă (AFP)

La Washington, președintele Statelor Unite Joe Biden va marca un an de la preluarea puterii, în ianuarie 2021, după ce în noiembrie 2020 l-a învins la o diferență confortabilă pe republicanul aflat la capăt de mandat Donald Trump.

Diverse comentarii din presa americană și internațională par să fie de acord că Biden a reușit să apere instituțiile democratice amenințate de predecesorul său și să-și readucă țara în prim-planul eforturilor internaționale pentru cauze bune – cum ar fi, între altele, protecția mediului; unii comentatori notează însă că Biden nu se poate lăuda, cel puțin deocamdată, cu prea mari realizări în reformele interne, mai ales pe plan social.

La Amiens, în Franța, se întrunesc într-o reuniune neoficială miniștrii mediului și energiei din Uniunea Europeană, într-o încercare de a găsi soluții pentru crizele energetică și climaterică, ambele presante. AFP notează că forțele conservatoare și pro-business de pe continent ar dori să dea vina pentru scumpirea energiei pe ambițiile europene în domeniul economiei verzi, chiar dacă argumentele lor, care par unora false, au priză la un anumit public.

Pakistanul marchează 50 de ani de la lansarea programului său nuclear, la fel de controversat ca al vecinei și rivalei sale regionale, India, Pakistanul și India fiind două puteri nucleare din afara clubului select al statelor membre permanente în Consiliul de Securitate ONU.

În Azerbagian sînt comemorate azi, sub genericul „Ianuarie negru”, victimele intervenției militare sovietice în capitala azeră Baku din 20 ianuarie 1990, soldată cu 146 de morți.

În Statele Unite începe festivalul de film Sundance, care va dura până pe 30 ianuarie.

Previous Next

XS
SM
MD
LG