Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Principalele evenimente anunțate ale zilei.

Încă o vizită importantă astăzi la Chisinau – cea a președintei în exercițiu a OSCE, șefa diplomației Suediei, Ann Linde.În cursul dimineții sunt anunțate declarații comune cu Nicu Popescu , ministrul moldovean de externe, iar seara va avea loc o conferință de presă.

Astăzi se lansează o versiune nouă a portalului serviciilor publice.

La Ambasada României va avea loc ceremonia de înmânare a medaliei Centenarul Marii Uniri unor personalități din Republica Moldova.

Pe plan internațional

La Kiev se va afla astăzi presedintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier.

La Bruxelles, la sediul Uniunii Europene comisarii europeni vor disculta planurile de redresare economică pentru Polonia și Ungaria.

Tot la Bruxelles miniștrii de mediu din țările comunitare vor dezbate creșterea prețurilor la energie, noua politică a Uniunii referitoare la schimbările climatice și subiecte ale conferinței pentru mediu de la Glasgow, COP26.

La Liubliana va avea loc summitul Uniunii Europene și al Balcanilor de Vest. Reamintim că Slovenia deține în prezent președinția prin rotație a Uniunii Europene.

La Moscova se va afla ministrul de externe al Iranului, Hossein Amit Abdollahian.
Și mai aproape, în Romania, sunt de urmărit evoluțiile politice după ce Parlamentul de la București a votat marți în favoarea moțiunii de cenzură împotriva guvernului liberal al lui Florin Cîțu..

XS
SM
MD
LG