Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda internă, furnizată de agenția IPN: președintele Igor Dodon ar urma să aibă loc întâlnirea săptămânală cu premierul Ion Chicu și cu președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi – dar pe de altă parte Chicu avea programată o vizită la Strasbourg.

Curtea de Conturi audiază raportul auditului conformității privind acordarea sprijinului financiar din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.

Fundația de Binefacere „Caritas Moldova” dă startul celei de a doua ediții a Campaniei de caritate „Noaptea Filmelor de Crăciun”, care are ca scop colectarea resurselor financiare pentru susținerea Centrelor de zi pentru copii.

Din agenda externă, prezentată de AFP: la Budapesta primarii Budapestei, Pragăi, Bratislavei și Varșovia, capitalele țărilor din Grupul Vișegrad, semnează un pact de colaborare – toți patru aparțin opoziției politice pro-UE, liberale din țările lor conduse de guvernări naționaliste sau populiste.

La Strasbourg are loc ședința plenară a Parlamentului European.

La Alma-Ata, în Kazahstan, opoziția politică organizează un miting cu ocazia Zilei Independenței.

În Franța,greva din transporturi, declanșată de planul guvernului de reformă a sistemului de pensii, intră în a 9-a zi.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG