Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Repere din agenda zilei prezentată de Moldpres:

Își încheie vizita de două zile în Republica Moldova președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenka. Va călători împreună cu omologul său moldovean Igor Dodon la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”.

Ministerul Economiei și Infrastructurii găzduiește cu ocazia vizitei lui Lukașenka un Forum Economic pentru Cooperare Interregională Moldova - Belarus.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link direct

Are loc ședința Parlamentul Republicii Moldova, urmată de declarații de presă ale spicherului Andrian Candu.

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale și Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral participă la o conferință pe teme electorale la Hâncești, înaintea alegerilor parlamentare de la sfârșit de an care vor avea loc în premieră în sistem mixt.

Câteva repere din agenda internațională prezentată de agenția Reuters:

La Washington, directoarea Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, și președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, susțin o conferință de presă înainte de summit-ul de primăvară al celor două instituții financiare globale.

Mai susțin o conferință de presă cu această ocazie reprezentanții unui grup de 24 de țări în curs de dezvoltare.

Comisarul european Guenther Oettinger discută cu autoritățile de la Berlin despre viitorul finanțelor Uniunii Europene după Brexit.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se întâlnește la Haga cu premierul danez Mark Rutte și ține o lecție publică despre adaptarea Alianței la lumea în schimbare.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG