Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de Moldpres:

Premierul Pavel Filip se află de miercuri într-o vizită de cinci zile, la Bruxelles, unde va participa de astăzi la cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

Parlamentul este convocat în ședință plenară, având pe agendă, între altele numirea unui nou președinte al Curții Supreme de Justiție și a unui nou director al Serviciului de Informații și Securitate.

Cu ocazia Zilei mondiale a libertății presei, organizații ale jurnaliștilor participă la Chișinău la un Marș al Solidarității, care va începe în fața Parlamentului și va da startul unei serii de evenimente timp de câteva zile.

Agenda zilei
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct

Asociația Promo-LEX, cea mai mare organizație neguvernamentală de monitorizare a alegerilor, va prezenta un al doilea raport despre campania pentru alegerile locale noi din Chișinău și Bălți, de pe 20 mai.

Iată și câteva repere din agenda internațională prezentată de agenția Reuters:

La Bruxelles are loc Consiliul pentru afaceri generale al Uniunii Europene.

Premierul belgian Charles Michel rostește un discurs în fața Parlamentului European.

La Soci, ministrul de externe rus Serghei Lavrov se întâlnește cu omologul său iordanian Ayman al-Safadi.

La Sydney, președintele francez Emmanuel Macron se întâlnește cu oficiali australieni cu ocazia unei vizite de trei zile în Australia.

Premierul portughez Antonio Costa începe o vizită de trei zile în Canada.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG