Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei, prezentată de agenția de presă IPN:

În capitală Centrul pentru dezvoltare, Fundația Est-Europeană și Centrul de drept al femeilor țin o conferință de presă cu tema „Hărțuirea Sexuală în Moldova: între lege și realitate” .

Tot în capitală are loc ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:56 0:00
Link direct

La Ministerul Apărării are loc ceremonia dedicată Zilei Internaționale a Pacificatorilor Organizației Națiunilor Unite (ONU). Participă premierul Pavel Filip.

În Grădina publică Ștefan cel Mare se ține evenimentul dedicat Zilei Mondiale fără Tutun, cu genericul „Tutunul frânge inimi”, care are drept scop creșterea gradului de conștientizare a populației privind impactul consumului de tutun și a expunerii la fumul de țigară asupra sănătății.

La Roma încep negocieri în format 5+2 pe tema conflictului transnistrean.

Expertul ONU în domeniul drepturilor omului, Thomas Hammarberg, efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 28 mai-1 iunie.

Din agenda internațională a zilei, prezentată de Reuters:

Cancelarul austriac Sebastian Kurz îl primește la Viena pe președintele din Kosovo, Hashim Thaci.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov va vizita R. Belarus.

Miniștrii de externe din Germania și Turcia participă la o ceremonie la Solingen, unde în urmă cu un an două femei din Turcia și trei fete au fost ucise de extremiștii de dreapta germani.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG