Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău are loc ședința comisiei parlamentare de economie, buget și finanțe după care se reunește plenul Parlamentului.

Uniunea Micilor Producători de Vinuri și Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Tehnologia Alimentelor semnează un acord de colaborare , pentru a facilita creșterea calității produselor vinicole și creșterea competitivității lor pe piețele externe.

Iar de Ziua sindicalistului are loc adunarea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, cu participarea premierului Pavel Filip.

Din actualitatea internațională:

La Moscova, președintele Vladimir Putin participă la sesiunea anuală de întrebări și răspunsuri -–un eveniment regizat , la care Putin răspunde întrebărilor selectate din public.

La Bruxelles începe reuniunea de două zile a miniștrilor apărării NATO la care urmează să se aprobe un plan de creștere a gradului de pregătire de luptă a trupelor aliate în cazul vreunei crize, pe fundalul îngrijorărilor față de Rusia, a anunțat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

La Washington, președintele american Donald Trump îl primește pe premierul Japoniei Shinzo Abe, cu care va discuta despre plănuita sa întrevedere din 12 iunie cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

XS
SM
MD
LG