Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Principalele evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, are loc ședința Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Procurori, judecători, polițiști, reprezentanți ai organizațiilor necomerciale și ai probațiunii se întâlnesc la o ședință de lucru pentru a lua în discuție aplicarea monitorizării electronice a persoanelor.

La ministerul moldovean al apărării, are loc ceremonia de detașare a celui de-al nouălea contingent al Armatei Naționale în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo.

Iată și câteva repere din agenda internațională prezentată de agenția Reuters:

La Bruxelles, se încheie o reuniune de două zile a miniștrilor apărării din NATO. Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, susține o conferință de presă.

În Quebec, are loc summit-ul G7, găzduit de premierul canadian Justin Trudeau.

În marginea summit-ului G7, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Consiliului European, Donald Tusk, au o întâlnire cu noul premier italian Giuseppe Conte.

Președintele rus Vladimir Putin începe o vizită de stat în China, urmând să se întâlnească cu omologul său chinez Xi Jinping și să participe și la summit-ul Organizației de Cooperare de la Șanhai.

Ministrul apărării din Marea Britanie, Gavin Williamson, se întâlnește la Londra cu omologul său american James Mattis.

Bulgaria găzduiește în capitala sa, Sofia, o conferință la nivel înalt dedicată politicii europene de coeziune de după anul 2020.

XS
SM
MD
LG