Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău se desfășoară a V-a sesiune a Adunării Parlamentare moldo-poloneze. Discuțiile vor fi conduse de copreședintii Adunării Parlamentare, Nae-Simion Pleșca și Ryszard Terlecki, precum și de vicepreședintele legislativului, Valeriu Ghilețchi.

Curtea de Conturi va examina raporturile de audit ale bugetelor Autonomiei găgăuze și a Ministerului economiei.

La Chișinău este programată o ședință a Consiliului de Integritate din cadrul ANI.

Agenda zilei
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

De asemenea, va avea loc o dezbatere publică despre planul anticorupție al Primăriei Chișinău pentru 2018-2020.

La Amsterdam începe Conferința Internațională depsre HIV/SIDA, cea mai mare reuniune internațională privind această boală, care a fost inaugurată în 1985. Anul acesta, dezbaterile se vor concentra pe căutarea unor moduri mai eficiente de a comunica cu așa-numite „grupuri defavorizate” din Europa de Est, Asia centrală și nordul Africii.

Marți este reluată audierea într-un tribunal din Washington a Mariei Butina, tinăra rusoaică acuzată că ar fi fost agent sub acoperire.

Miercuri, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este primit la Casa Albă de președintele americane Donald Trump. Săptămîna trecută, aflat în Scoția, Trump a declarat că Uniunea Europeană este un „inamic economic” al Statelor Unite, ceea ce i-a șocat pe europeni.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG