Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

Președintele Igor Dodon îl primește la reședința sa de la Condrița pe liderul transnistrean Vadim Krasnoselski.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

România organizează la Chișinău un exercițiu consular intitulat UNITY 2018. Va fi simulată gestionarea unei situații de criză în care au fost implicați cetățeni români, iar la exercițiu vor lua parte oficiali ai ministerului român de Externe și ai Departamentul pentru Situații de Urgență, precum și observatori din partea președinției austriece a UE și Serviciului European de Acțiune Externă.

Ministerul Agriculturii organizează, la Dubăsari, o sesiune de informare pentru fermierii care au obținut recent acces la propriile terenuri agricole amplasate după traseul Râbniţa-Tiraspol.

La vinăria „Castel MIMI” din Bulboaca începe o Conferință Globală privind Turismul Vitivinicol sub egida Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU.

Iată și câteva repere din agenda internațională prezentată de agenția Reuters:

Președintele francez Emmanuel Macron, premierul olandez Mark Rutte și cel belgian Charles Michel se întâlnesc, la Luxembourg, cu premierul luxemburghez Xavier Bettel pentru a discuta despre viitorul Uniunii Europene.

Secretarul de stat american Mike Pompeo și ministrul apărării Jim Mattis se întâlnesc la New Delhi cu omologii lor din India.

Ministrul de externe al Islandei, Thor Thordarson, se întâlnește la Beijing cu omologul său chinez Wang Yi.

În Canada, începe Festivalul Internațional de Film de la Toronto.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG