Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității examinează o plângere a Platformei pentru Egalitate de Gen care îl acuză de declarații sexiste pe primarul din Orhei, Ilan Şor.

La Complexul Etno-Cultural „Vatra” din apropiere de Chișinău are loc conferința globală privind turismul vitivinicol a Organizației Mondiale a Turismului de pe lângă ONU.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, își încheie o vizită de lucru în Germania.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct

La Teatrul Național de Operă și Balet din Chișinău are loc deschiderea Festivalului internațional „Maria Bieșu”.

Câteva repere din agenda internațională prezentate de agenția Reuters:

La Viena se adună miniștrii de finanțe din Uniunea Europeană pentru o reuniune informală, care va fi precedată de discuții ale miniștrilor din zona euro.

La Berlin, cancelara Angela Merkel se întâlnește cu emirul din Qatar, Tamim bin Hamad Al Thani.

Merkel călătorește ulterior la Paris, pentru convorbiri cu liderul francez Emmanuel Macron pe teme europene, inclusiv chestiunea Brexit-ului și imigrația.

În orașul iranian Tabriz are loc o reuniune a președinților Iranului, Hassan Rouhani, Turciei, Recep Tayyip Erdogan și Rusiei, Vladimir Putin.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG