Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda evenimentelor anunțate ale zilei.

Din agenda zilei, anunțată de MOLDPRES:

Curtea Constituţională a Republicii Moldova va stabili dacă cetăţenii au un drept de iniţiere a referendumurilor legislative.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:01 0:00
Link direct

Tot Curtea Constituţională va examina sesizarea a opt deputaţi ai PL, care critică faptul că încheierea contractelor Agenţiei Servicii Publice privind ghişeele unice de prestare a serviciilor nu are loc potrivit procedurilor generale care guvernează materia achiziţiilor publice.

Tot astăzi ambasadorul României va ține o conferință de presă despre apropiatul referendum împotriva căsătoriilor cuplurilor de același sex, organizat de cercuri conservatoare și religioase din România.

Din agenda internațională a zilei, prezentată de Reuters:

La Moscova, președintele rus Vladimir Putin are discuții cu omologul său din Serbia, Aleksander Vucic.

La Luxemburg are loc reuniunea miniștrilor economiei și finanțelor din UE.

Pe plan global se marchează Ziua internațională a non-violenței.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG