Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova este asteptata vizita președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, o vizită controversata, avind in vedere recentele expulzari de cetățeni turci din Moldova.

In aceasta dimineata are loc o ședință a Consiliului Superior al Magistraturii.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:20 0:00
Link direct

Secretarul executiv al socialistilor moldoveni anunță un briefing intitulat „Situația politică și agenda PSRM”.

Centrul de Resurse Juridice discută despre cum să devină procesul decizional al Parlamentului Moldovei mai transparent.

După amiaza, purtatoarea de cuvint a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, va prezenta cum ar vrea Moscova să-și întăreasca relațiile cu Moldova.

Din actualitatea politică internațională a zilei:

Premierul Cehiei, Andrei Babiș, își încheie astazi vizita in Polonia. Cooperarea în cadrul celor patru țări ale grupului Vișegrad - Polonia, Cehia, Ungaria si Slovacia - este din ce in ce mai strinsa asa cum o arata si vizita aceasta.

Președintele României, Klaus Johannis, își continuă vizita in Italia, unde are anunțate întrevederi la Camera deputatilor și la Camera de comert, ca și întilniri cu diaspora romanească din Italia.

In România, se discută decizia de ieri luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care a admis un recurs „în interesul legii” şi a stabilit că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice atunci când acestea se desfăşoară în pieţe ori pe căile publice – drum public, parte carosabilă şi trotuar – sau în locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Cu alte cuvinte, în România nu vor mai putea fi organizate proteste spontane, așa cum au fost cele din iarna trecută.

Pe plan cultural, astazi se va anunta Man Booker Prize, o distinctie literara britanică ce se acordă din anul 1969. Ciștigatorul va primi 50 de mii de lire sterline, iar cei selecționați „pe lista scurtă”, primesc și ei, fiecare, cîte 2 500 de lire sterline. Șase romancieri se află pe lista scurtă.

Daca ieri a fost Ziua spalarii pe miini, astazi ONU consacra ziua... mîncărurilor lumii...

XS
SM
MD
LG