Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Continuă ședința în plen a Parlamentului, care își încheie mandatul la sfârșitul acestei luni.

Premierul Pavel Filip și membri ai guvernului vor fi la Cahul unde se vor întâlni și cu beneficiari ai programului „Prima Casă”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct

Institutul pentru Politici și Reforme Europene dezbate „Posibile scenarii pentru alegerile parlamentare din sistemul electoral mixt”.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, își încheie vizita de două zile în Italia, țara care ar dori acum ridicarea sancțiunilor europene, impuse Rusiei ca urmare a anexării abusive a peninsulei Crimeea în 2014. Vizita lui Lavrov urmează întâlnirii de luna trecută, la Moscova a premierului italian Giuseppe Conte cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Duminică, la Bruxelles, are loc summit-ul special al Uniunii Europene legat de acordul negociat cu Marea Britanie privind Brexitul. Joi s-a anunțat, la Londra și Bruxelles, că cele două părți au încheiat și elaborarea declarației politice, care stabilește principiile relațiilor bilaterale după Brexit, document care însoțește acordul privind condițiile Brexitului. Marea Britanie urmează să păsărească Uniunea Europeană la sfârșitul lui martie 2019.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, își încheie vizita de două zile în Cuba.

Ministrul ungar de externe se află în Danemarca.

Duminică 25 noiembrie este marcată Ziua internațională pentru combaterea violenței împotriva femeilor.

XS
SM
MD
LG