Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Președintele Parlamentului, democratul Andrian Candu, începe o vizită de două zile în România.

Asociația „UNIREA - ODIP” organizează la sediul agenției IPN o conferință de presă despre „Mobilizarea unioniștilor la final de An Centenar!”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00
Link direct

În același loc, va avea loc conferința de presă a Mișcării PRO, cu tema: „Are nevoie Moldova de reunire cu România?”.

Asociația Promo-LEX lansează un raport despre „Discursul de ură și instigarea la discriminare în spațiul public și mass-media din Republica Moldova”.

Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova prezintă rezulatele unui studiu despre „Influența schimbărilor instituționale asupra comportamentului electoral al cetățenilor Republicii Moldova”.

Din agenda internațională:

Președintele ceh Milos Zeman începe o vizită de patru zile în Israel.

La Munbai, în India, se marchează zece ani de la atacurile teroriste din noiembrie 2008, soldate cu 174 de morți.

La Geneva, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului discută despre utilizarea mercenarilor ca încălcare a dreptului la autodeterminare.

Săptămâna se încheie cu summitul G20 din Argentina, programat pentru 30 noiembrie – 1 decembrie, summit la care președinții Statelor Unite și Rusiei vor avea o întâlnire separată.

Pe 1 decembrie, Universitatea Central Europeană de la Budapesta o sa anunțe oficial că se mută la Viena dacă nu primește asigurări din partea guvernului Orban că va putea funcționa legal și că i se va respecta libertatea academică.

XS
SM
MD
LG