Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Bruxelles este programata astazi reuniunea Comitetului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

La Chisinau, la Parlament are loc deschiderea Forumului mass-media 2018, la care sunt invitați jurnaliști, editori, manageri media, alți colaboratori ai redacțiilor din Republica Moldova, reprezentanți ai organizațiilor și asociațiilor de media, agențiilor de publicitate, mediului academic aferent formării profesionale jurnalistice, experți. Forumul va dura două zile.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:18 0:00
Link direct

Un forum economic „Moldova Business week” se incheie astazi la Chisinau.

Dimineata este anunțata o ședinta a Parlamentului.

Centrul analitic independent Expert-Grup este organizatorul conferinței: „Posibilități și impedimente în fața schimbărilor sistemice din Moldova, Ucraina și Georgia”

Are loc lansarea campaniei de informare dedicată Zilei Mondiale de Combatere a HIV și SIDA: „Te privește! Privește pe fiecare!” cu sloganul „Cunoaște-ți statutul HIV!”.

La Muzeul Național de Arta se deschide expozitia „Baronul George Löwendal – 100 de ani pe scena artei. Pictura și Teatrul”

Din agenda internațională:

Sînt de așteptat reactiile la alegerile prezidentiale din Georgia, cistigate, dupa cum se pare, de catre candidata favorita a Partidului „Visul Georgian” si a miliardarului Bidzina Ivanișvili, fosta șefa a diplomatiei georgiene Salome Zurabișvili.

Așteptate sînt și declaratiile inaltelor oficialitati americane despre relatiile dintre Washington si Riad si, desigur, in regiune, evoluțiile legate de incidentul de duminica din strimtoarea Kerci, cind forțele ruse au deschis foc impotriva a trei nave comerciale ukrainiene, sechestrindu-le împreună cu cei 24 de membri ai echipajelor, care au si fost miercuri condamnați la două luni de detentie de catre un tribunal rus din peninsula Crimeea anexata ilegal de Rusia in 2014.

Agentia Mondiala pentru meteorologie va prezenta astazi un raport proviooriu despre evolutiile climatice ale anului.

Cancelara Germaniei, Angela Merkel, va tine astazi un discurs la Forumul economic germano-ucrainian de la Berlin, la care participa si premierul de la Kiev, Volodimir Groisman.

Națiunile Unite au dedicat ziua de astazi solidaritatii cu poporul palestinian.

XS
SM
MD
LG