Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Repere din agenda internă a zilei prezentată de agenția IPN:

Alianța pentru Centenar, compusă din organizații unioniste, își anunță într-o conferință de presă programul manifestărilor din Chișinău de ziua Marii Uniri, 1 decembrie.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct

Premierul Pavel Filip şi membrii cabinetului de miniștri întreprind o vizită în raionul Dondușeni, în cadrul unui program de vizite în teritoriu criticat de opoziție drept campanie electorală.

Au loc ședințele mai multor comisii parlamentare, inclusiv a Comisiei economie, buget și finanțe care va examina Legea bugetului pentru 2019, lectura a doua.

Urmează apoi ședința plenară a Parlamentului.

Emisarul OSCE pentru libertatea presei, Harlem Desir, susține o conferință de presă la Chișinău.

Câteva repere din agenda internațională prezentate de agenția Reuters.

În Cehia începe o vizită premierul eurosceptic al Ungariei Viktor Orban pentru convorbiri cu omologul său Andrej Babis și cu președintele Milos Zeman, tot un eurosceptic, opoziția anunțând proteste.

La Buenos Aires, în Argentina, începe summit-ul liderilor G20. Președintele american Donald Trump și-a anulat o întrevedere bilaterală cu cel rus Vladimir Putin din cauza sechestrării recente a navelor și marinarilor ucraineni de către Rusia.

La Geneva are loc reuniunea unui grup de lucru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului care va examina folosirea mercenarilor ca mijloc de încălcare a acestor drepturi și de împiedicare a exercitării dreptului la autodeterminare.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG