Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Curtea de Apel Cahul este programată o nouă ședință de judecată în dosarul fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, primar de Orhei.

­­­­­­La Ministerului Apărării are loc ceremonia de sosire a celui de-al nouălea contingent al Armatei Naționale din misiunea KFOR din Kosovo.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

La Biblioteca Națională este lansat albumul de fotografii „1918. Cum s-a făcut România Mare”, care reunește 200 de fotografii și hărți digitizate în decursul acestui an din colecțiile și fondurile Arhivelor Naționale ale României .

Din actualitatea internațională:

Adjunctul secretarului de stat american John J.Sullivan este așteptat la Sarajevo, în cadrul turneului prin Europa Centrală și Balcanii de vest, menit să obțină sprijin împotriva a ceea de diplomația americană numește „agresiunea Rusiei în regiune”.

La Bruxelles are loc a treia reuniune a Consiliului de Stabilitate și Asociere Kosovo – Uniunea Europeană la care este analizată relația dintre UE și Kosovo, mai ales după ce Parlamentul de la Priștina a decis pe 14 decembrie înființarea unei armate naționale, o decizie privită cu reticență la Belgrad ca și la Bruxelles și Washington.

Tot la Bruxelles are loc reuniunea Consiliului de Asociere UE – Ucraina, la care participă șefa diplomației europene Federica Mogherini și premierul ucrainean Volodimir Groisman.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG