Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

La Judecătoria Chișinău, are loc prima ședință de judecată în dosarul Asociația Presei Independente (membră a Inițiativei Civice pentru un Parlament Curat 2019) versus Autoritatea Națională de Integritate (ANI), pentru apărarea dreptului de acces la informație și contestarea actului de nefurnizare a informației oficiale.

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, susține o conferință de presă despre fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și directorul Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Puşcuţă, susțin o conferință de presă comună de bilanț pentru 2018 și prognoze pentru 2019.

Delegația Uniunii Europene la Chișinău marchează realizările celor patru ani de implementare a Acordului de Liber Schimb cu Republica Moldova în cadrul unui eveniment întitulat: „Creat în Moldova – apreciat în lume”.

Consiliul Național al ONG-urilor de mediu organizează o conferință de presă cu tema: „Pericolul extinderii Complexului Hidroenergetic Nistrean pentru fluviul Nistru”.

Iată și câteva repere ale agendei internaționale prezentată de agenția Reuters:

Șefa politicii externe și de securitate europene Federica Mogherini se întâlnește la Bruxelles cu prim-miniștrii țărilor din Balcanii de Vest.

Comisia Europeană urmează să-și anunțe astăzi planurile de pregătire pentru cazul în care nu va fi încheiat un acord cu Marea Britanie privind Brexitul.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, începe o vizită de două zile în Turcia, unde se va întâlni cu omologul său Recep Tayyip Erdogan.

XS
SM
MD
LG