Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Radio Europa Liberă/Libertatea are două redacții locale noi, la București și Sofia. Astăzi, 14 ianuarie, se lansează noua pagină de Internet dedicată actualității românești, la romania.europaliberă.org. Ultimele știri din si despre România, dar nu numai și pe facebook, Radio Europa Liberă România.

Toate stirile despre R. Moldova, regiune și lume, le găsiți în continuare acolo unde erau la moldova.europalibera.org.

Peste o săptămână, se lansează și noua pagină dedicată actualității din Bulgaria.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:56 0:00
Link direct

Câteva evenimente din actualitatea R.Moldova, prezentată de agenția IPN:

Asociația UNIREA-ODIP, condusă de Vlad Bilețchi, organizează o conferință de presă cu tema: „Unioniștii vor Unirea în Parlament”.

Ca în fiecare luni, la primăria Chișinău are loc ședința operativă.

Din actualitatea internațională:

La Strasbourg începe o nouă sesiune în plen a Parlamentului European.

Miniștrii de externe din cele trei țări baltice, Polonia, și Suedia vor vizita orașul-port ucrainean Mariupol, de la Marea Azov. După care, pe 15 ianuarie vor merge în Donbas, în estul Ucrainei, a anunțat ministru de externe ucrainean Pavel Klimkin. La Donbas este așteptat și ministrul de externe al Slovaciei, țară care deține președinția prin rotație a OSCE. Mirslav Lajcak va fi pe 15 ianuarie la Kiev, anunță agențiile de presă locale.

La Erevan are loc prima ședință a noului Parlament armean, de la victoria în alegerile generale anticipate a premierului Nikola Pașinian.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG