Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă din Moldova este de notat că astazi începe oficial campania electorala pentru alegerile din 25 februarie. La ora 14 va avea loc o sedinta a Comisiei Electorale Centrale.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:01 0:00
Link direct

Centrul de Resurse Juridice va discuta despre „Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în anul 2018”.

Asociația „Pomușoarele Moldovei” organizează cea de-a treia ediție a Conferinței anuale a reprezentanților sectorului pomușoarelor, cu tema: „Pomușoarele Moldovei: dezvoltare prin inovație și schimb de bune practici” .

Pe plan internațional:

Criza politică din Venezuela se află în prim plan pe agenda internationala, dupa ce miercuri, presedintele Parlamentului de la Caracas, Juan Guaido, s-a declarat președinte interimar în urma unor masive proteste populare, la care au participat zeci de mii de oameni. Statele Unite, prin vocea presedintelui Donald Trump si a secretarului de stat Mike Pompeo și-au exprimat sprjinul pentru noul conducator al țării, în timp ce Rusia, China Siria, Turcia, îl suțin în continuare pe socialistul Nicolas Maduro, care și-a început la 10 ianuarie al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, pentru şase ani, după o victorie electorală contestată de opoziţie şi de comunitatea internaţională.

Observatorul Venezuelean pentru Conflicte Sociale, care monitorizeaza situatia din Venezuela a anunțat că în urma violențelor anti-guvernamentale de miercuri cel putin o duzină de oameni au fost împușcați, informeaza agenția Associated Press.

La Bruxelles are loc o ședință a unor echipe de diplomati ai tarilor Alianței Nord Atlantice si ai Rusiei care discuta despre criza Tratatului de reducere a armelor nucleare cu rază medie de acțiune (INF), considerat unul din tratatele care stau la baza întregului sistem actual de reducere a armamentului nuclear.

Fundația Heritage de la Washington dă publicității astazi Indexul libertății economice in lume.

XS
SM
MD
LG