Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei de la Chisinau este de notat prezentarea raportului misiunii Comisiei Internaționale a Juriștilor cu privire la independența justiției din Republica Moldova.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:07 0:00
Link direct

Masa rotundă organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent și Asociația Presei Independente cu genericul „Mass-media în alegeri: informare, dezinformare și agitație electorală”.

Mai este anunțată o masa rotunda organizată de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER cu tema „Achiziții de milioane cu încălcarea vădită a legislație”,

Atenția presei va fi axată si astazi pe declaratiile liderilor partidelor care au acces in Parlament dupa alegerile din 24 februarie, declaratii legate de negocierile pentru formarea unei coaliții și a unui nou guvern.

Din agenda internationala:

Sesiune a Parlamentului Europrean, care se va incheia miine.

La Antalya, șeful diplomatiei ruse Serghei Lavrov are prevazuta pentru o intrevedere cu omologul său din Turcia, Mevlut Cavusoglu.

La Washington se așteapta sentinta împotriva fostului șef al campaniei electorale a lui Donald Trump, Paul Manafort, pentru conspirație. Este al doilea proces pe care il care. In acel anterior, la care a fost condamnat la 47 de luni de detentie. Manafort a fost găsit vinovat că s-a sustras de la plata impozitelor, că a ascuns fonduri în bănci europene și a făcut declarații mincinoase pentru a obține împrumuturi, atunci când și-a pierdut protectorii. Manafort se afla de-acum nouă luni la închisoare, ceea ce însemnă că ar putea ramâne acolo încă circa trei ani, iar potrivit presei americane, sentinta in acest proces ar putea să fie mult mai aspră, caci și acuzatiile sunt mai grave.

XS
SM
MD
LG