Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău este programată o ședință a Consiliul Audiovizualului.

Asociația Consumatorilor de Energie din Moldova organizează o conferință de presă pentru a lansa „Ghidul consumatorului de energie electrică”

La Bruxelles, miniștrii de externe din UE vor discuta situația din R.Moldova după alegerile parlamentare din februarie. Nu se așteaptă să se adopte vreo decizie, relatează corespondentul Europei Libere la Bruxelles. Săptămâna trecută, un oficial de rang înalt de la Bruxelles a spus că UE ar considera „foarte problematică” formarea unei noi majorități parlamentare la Chișinău prin „schimbarea netransparentă a afilierii politice” a unor deputați aleși, ca și o majoritate parlamentară bazată pe sprijinul deputaților lui Ilan Șor, condamnat în primă instanță în legătură cu frauda bancară.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, va participa la lansarea manevrelor comune NATO-Georgia, pe un poligon din apropiere de Tbilisi.

Se împlinesc cinci ani de la anexarea abuzivă a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Moscova a anunțat că la Simferopol vor intra în acțiune, la capacitate maximă, două noi centrale electrice – care au fost în centrul unei dispute internaționale după ce concernul german Siemens făcuse cunoscut că turbinele sale au fost instalate în cele două centrale fără acordul concernului, ceea ce reprezintă o încălcare flagrantă a sancțiunilor internaționale.

Reprezentantul special al Statelor Unite pentru criza din Venezuela, Elliott Abrams, se va întâlni la Roma cu viceministrul rus al afacerilor externe Serghei Riabkov şi cu alţi oficiali ruşi pentru a discuta criza din Venezuela. Discuţiile, prevăzute să dureze două zile, vor viza „situaţia din Venezuela, care se degradează pe zi ce trece”, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat, dat publicităţii sâmbătă.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG