Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, Centrul de Politici Culturale organizează o conferință internațională cu tema: „Politicile culturale în contextul asocierii Republicii Moldova la Uniunea Europeană”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:17 0:00
Link direct

Reprezentanți ai unor organizații pentru drepturile omului din Ucraina susțin o conferință de presă la Chișinău pe marginea apropiatelor alegeri prezidențiale ucrainene.

Repere din agenda internațională prezentată de agenția Reuters:

La Washington, președintele american Donald Trump îl primește în vizită pe noul președinte al Braziliei, Jair Bolsonaro.

La Bruxelles are loc o reuniune ministerială preparatorie înaintea unui summit la care liderii Uniunii Europene vor examina amânarea Brexit-ului.

Tot la Bruxelles are loc Consiliul de Asociere și Stabilizare Uniunea Europeană–Macedonia de Nord, primul după ce țara balcanică și-a schimbat denumirea pentru a-și putea accelera integrarea euroatlantică.

La Berlin, cancelara Angela Merkel participă la un forum al soluțiilor globale.

La Helsinki, în Finlanda, are loc o reuniune a miniștrilor de externe din Germania și țările nordice ale Uniunii Europene.

Ministrul de externe spaniol Josep Borell susține o lecție publică la Varșovia.

La Moscova, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, se întâlnește cu noul vicepremier din Algeria, Ramtane Lamamra.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG