Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente ale zilei.

La Chisinau sunt anunțate mai multe conferinte de presă.

Centrul de resurse juridice din Moldova își intituleaza întilnirea cu presa „Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din Republica Moldova în 2018”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:40 0:00
Link direct

Fundatia „Youth Development for Innovation” își lanseaza Raportul de monitorizare nr. 3 referitor la activitatea concurenților electorali pe dimensiunea online în perioada campaniei electorale.

Institutul pentru Dezvoltare Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu INEKO (Slovacia), va vorbi presei despre „Transparența întreprinderilor cu capital public din Moldova, între reforme, integritate și credibilitate”.

Comitetul de initiativă al Congresului cetățenilor români din Moldova anunță constituirea acestei initiative.

Primarul general interimar al Chisinaului, Ruslan Codreanu, își încheie o vizită de lucru la Lisabona.

La Uniunea Europeana incep astazi negocierile în legatura cu desemnarea procurorului general european. Laura Codruța Kovesi este candidata preferata a Parlamentului European, în timp ce Consiliul UE l-a desemnat pe candidatul francez Jean François Bohnert pe primul loc. Reprezentanti ai Consiliului European si ai Parlamentului European vor incepe astazi negocierile, al caror rezultat va trebui validat de plenul Parlamentului european. Cei trei europarlamentari care vor negocia din partea Parlamentului European sunt Claude Moraes, președintele Comisiei LIBE, Ingeborg Grassle, președinta Comsiei de control bugetar, și Judith Sargentini, vicepreședinte al Comsiei LIBE. Din partea Consiliului European vor negocia ambasadorii Finlandei, Portugaliei si Croatiei, adica tarile ce vor urma la conducerea Consiliului European si care nu au candidati pentru aceasta functie. Fosta sefa a Directiei Nationale Anticorupție din Romania nu are sprijinul guvernului de la Bucuresti.

Astazi Tribunalul Națiunilor Unite de la Haga urmeaza să decidă în legatură cu apelul liderilor sîrbilor bosniaci, Radovan Karagici, acuzat de crime de razboi.

La Bruxelles este anunțata o întrevedere între președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, candidat și in alegerile prezidențiale de la sfirsitul acestei luni.

Partidul Popular European – cel mai mare din Parlamentul European – discută despre evolutiile din Ungaria, în timp ce mai multe partide din aceasta grupare au cerut excluderea sau suspendarea partidului Fidesz al premierului Ungariei Viktor Orban pentru derapajele din zona democratiei si politica sale agresivă anti-imigratie.

La Geneva, ministrul rus de externe Serghei Lavrov se adrseaza Conferintei pentru Dezarmare.

La Ierusalim, Israelul, Grecia și Ciprul vor semna un acord interguvernamental pentru conducta de gaz EastMe în prezenta secretarului de stat american Mike Pompeo.

Astazi va fi dat publicității si Raportul pe anul 2019 asupra fericirii globale…

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG