Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Agenda internă a zilei, prezentată de IPN:

Președintele Igor Dodon așteaptă Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat şi Blocul electoral ACUM la discuții privind formarea unei majorități parlamentare sau, după caz, declanșarea alegerilor anticipate.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
Link direct

Blocul ACUM a anunțat luni că nu va merge, ținând tot astăzi, în schimb, discuții la Parlament despre propunerile sale legislative anti-oligarhice.

O delegație a Republicii Moldova, condusă de către ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, efectuează o vizită de lucru la București, România, unde participă la Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic privind domeniul energetic.

IDIS Viitorul prezintă Indicele de încredere în sistemul de achiziții publice din Republica Moldova, ediția a II- a.

Din agenda internațională (Reuters):

Președintele francez Emmanuel Macron îl primește la Paris pe premierul irlandez Leo Varadkar, cu care va discuta în primul rând despre Brexit.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, vizitează Macedonia de Nord.

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, își continuă vizita în Israel.

Pe plan mondial se marchează Ziua creșterii conștientizării autismului.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG