Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei de la Chisinau:

Conferința regională organizată de Junior Achievement Moldova cu tema „Educația Antreprenorială – promotor al dezvoltării societății”

Conferință post-electorală a Misiunii Promo-LEX de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:02 0:00
Link direct

Cazul răpirii lui Ghenadie Kuzmiciov care se află în detenție în regiunea transnistreană va fi readus în atenția presei de către avocatul Veaceslav Țurcan.

Despre amnistia migrațională din 2019 din Federația Rusă pentru cetățenii moldoveni, se va vorbi la o videoconferință a centrului Sputnik de la Chișinau, apropiat Kremlinului.

Din agenda internațională:

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, se va afla astazi la Berlin. Domnul Poroșenko este în plină campanie electorală pentru turul doi al alegerilor prezidențiale în care, pe 21 aprilie, va candida împotriva actorului de comedie Volodimir Zelenski.

Petro Poroșenko a acceptat provocarea contracandidatului de a participa la o dezbatere, pe stadionul Olimpic din Kiev, înainte de al doilea tur de scrutin al prezidențialelor. Rămâne să cadă de acord și asupra datei: Poroșenko vrea ca dezbaterea să aibă loc duminică pe 14 aprilie, iar Zelenski pe 19, iar direcția stadionului a precizat că a primit cereri pentru ambele date și ar fi posibil ca fiecare candidat să vină singur, la data preferată, și să țină numai un discurs în fața alegătorilor.

Zelenski a câștigat primul tur al prezidențialelor cu 30,24% din voturi, urmat de președintele Poroșenko cu 15,95%.

Începind de astazi și pînă duminică la Washington are loc reuniunea de primavară a Băncii Mondiale.

Națiunile Unite consacră ziua de astăzi zborurilor umane în spațiu.

În Statele Unite este ziua tăcerii, o zi menită să atragă atenția opiniei publice asupra bullingului împotriva minorităților sexuale.

XS
SM
MD
LG