Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei din Moldova:

Conferință de presă a Blocului ACUM, intitulată „Stadiul actual al construcțiilor ilegale din circumscripțiile uninominale nr. 26 Buiucani-centru și nr. 27 Buiucani și măsurile legislative ce se impun pentru redresarea situației curente” .

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:49 0:00
Link direct

Centrul de Resurse Juridice din Moldova anunță proiecția filmului olandez: „Privind în suflet - despre profesia de judecător” - episodul „Pedeapsa”.

La Chisinau începe a XVI-a ediție a Vernisajului Vinului.

Pe plan internațional:

Organizatia neguvernamentala Reporteri fără Frontiere va da publicității raportul legat de libertatea presei în lume, care reflectă declinul presei independente și creșterea pericolelor pentru jurnalisti într-o lume în care regimurile autoritare și populiste cîștigă teren – și alegeri – mai mult sau mai puțin libere. Raportul se referă la evolutiile din întreaga lume, analizează cazuri recente din Uniunea Europeană, din Rusia, spatiul fost sovietic, America Latină. Raportul este însoțit de un index al tarilor analizate.

La Washington este așteptată publicarea faimosului raport al procurorului special Robert Mueller, referitor la influența Rusiei in alegerile prezidențiale din 2016.

Președinta, Estoniei Kersti Kaljulaid, se va afla astazi la Moscova.

Catedrala Notre Dame din Paris și eforturile autorităților de a aduna fonduri pentru reconstrucția ei, după incendiul devastator de luni seara, va continua să fie pe agenda internațională. Președintele Franței, Emanuel Macon, a declarat că speră ca reconstrucția acestei faimoase catedrale catolice să fie finalizată în cinci ani... Arhitectii și constructorii nu sunt ferm convinși că se va putea, vorbind despre 10-15 ani....

XS
SM
MD
LG