Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, Curtea Constituțională decide astăzi dacă Parlamentul este în drept să modifice sistemul electoral la intervale de timp mai mici decât un mandat deplin al Legislativului și dacă pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate în baza unui alt sistem electoral decât cel folosit la alegerile parlamentare ordinare.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

„Uniunea Cernobîl din Moldova”, o asociație neguvernamentală, organizează un marș la împlinirea a 33 de ani de la catastrofa nucleară.

Ministerul Economiei și Infrastructurii semnează contractele de finanțare nerambursabilă cu 65 de beneficiari ai Programului „PARE 1+1”, un program de încurajare a emigranților să revină și să lanseze afaceri în R. Moldova.

Câteva repere din agenda internațională prezentate de agenția Reuters:

La Beijing, numeroși lideri internaționali participă la un forum despre inițiativa de 1 trilion de dolari a Chinei pentru construcția de drumuri, căi ferate, porturi și conducte energetice care să o lege de alte regiuni ale Asiei, de Europa și Africa.

La Washington se află în vizită premierul japonez Shinzo Abe împreună cu soția sa, Akie Abe, urmând să fie primiți la Casa Albă de președintele american Donald Trump și prima doamnă Melania.

Astăzi este marcată Ziua internațională a proprietății intelectuale.

XS
SM
MD
LG