Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

Președintele Igor Dodon și Partidul Socialiștilor organizează un marș de Ziua Victoriei la complexul memorial din capitală.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct

Marșuri și concerte separate de Ziua Victoriei sunt organizate în Chișinău și de Partidul Șor.

Partidul Democrat, care controlează guvernul în exercițiu, organizează în Chișinău o masă ostășească de Ziua Victoriei, precum și festivități consacrate Zilei Europei.

Partidele parlamentare pro-europene din Blocul ACUM, care marchează astăzi Ziua Europei, vor organiza o demonstrație în fața Parlamentului.

Manifestări mai mici de Ziua Victoriei sau Ziua Europei sunt organizate de alte partide.

Câteva repere din agenda internațională prezentate de agenția Reuters:

La Sibiu are loc un summit al liderilor europeni cu ocazia Zilei Europei, la care se va lua în discuție o „agendă strategică” pentru Uniunea Europeană post-Brexit.

La Moscova, are loc o paradă militară de Ziua Victoriei.

Ministrul de externe al Japoniei, Taro Kono, începe o vizită de două zile la Moscova pentru convorbiri pe tema teritoriilor disputate.

La Washington se află în vizită vicepremierul chinez, Liu He, emisar pentru comerț al președintelui Xi Jinping.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, efectuează o vizită în Groenlanda, după o reuniune recentă privind viitorul regiunii arctice.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, începe o vizită de două zile în Slovenia.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG