Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Noul premier Maia Sandu a convocat prima ședință a guvernului său, care va avea loc în sediul Parlamentului dar, a declarat ea duminică, miniștrii săi vor merge și la sediul guvernului. După cum se știe, vechiul premier Pavel Filip și partidul Democratic nu recunoaște noul guvern sau majoritatea parlamentară formată sâmbătă 8 iunie, de deputații Socialiști și cei ai Blocului ACUM. Filip, care a preluat temporar și președinția țării, în baza unei decizii de duminică a Curții Constituționale a anunțat deja alegeri anticipate pentru 6 septembrie.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

Din actualitatea internațională:

La Viena are loc reuniunea Agenției Atomice pentru Energie Nucleară, pe fundalul conflictului în creștere între Statele Unite și Iran provocat de programul nuclear al Teheranului.

La Teheran se află ministrul de externe german Heiko Maas, care încearcă să salveze ce a mai rămas din acordul nuclear cu Iranul, încheiat în 2015, dar din care Statele Unite s-au retras anul trecut.

Premierul rus Dimitri Medvedev începe o vizită de două zile în Elveția, iar miercuri, 12 iunie, la Haga, Curtea de Arbitraj Internațional va audia Rusia, în procesul intentat de Ucraina pentru anexarea abuzivă a peninsulei ucrainene Crimeea în martie 2014.

XS
SM
MD
LG