Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, majoritatea noilor miniștri din guvernul Sandu își preiau astăzi funcțiile pe deplin, intrând în sediile ministerelor pe care le vor conduce, care au fost eliberate la weekend de foștii miniștri ai guvernului Filip alungat de la putere de noua majoritate PSRM-ACUM.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:16 0:00
Link direct

Are loc ședința săptămânală a serviciilor Primăriei capitalei pe fundalul presiunilor exercitate de majoritatea consilierilor liberali și socialiști din Consiliul Municipal. Ei cer ca primarul interimar Ruslan Codreanu și viceprimarul Nistor Grozavu, să-și dea demisia, după pierderea sprijinul guvernamental odată cu trecerea Partidului Democrat în opoziție.

Și câteva repere din agenda internațională:

Miniștrii europeni de externe se întâlnesc astăzi la o reuniune la Luxembourg.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, efectuează o vizită oficială în Franța.

La Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov poartă convorbiri cu omologul său sud-coreean, Kang Kyung-wha.

Este marcată Ziua Internațională pentru combaterea deșertificării și a secetei.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG