Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Agenția de Investiții în parteneriat cu proiectul Uniunii Europene „Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA)” invită la cel ce-al treilea eveniment din seria „Export Morning”, program adresat antreprenorilor moldoveni interesați să valorifice mai eficient oportunitățile de export pe care le oferă piețele din Uniunea Europeană, CSI și alte state.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
Link direct

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene invite jurnalistii la conferința de presă comună a ministrului moldovean al afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, și a omologul sau lituanian Linas Linkevičius

Centrul de Cercetări Demografice din cadrul Institutului Național de Cercetări Economice lanseaza studiul „Mamele cu copii de vârstă preșcolară: între serviciu și obligațiuni familiale”

Ministrul economiei și infrastructurii, Vadim Brînzan, se va intilni cu presa și va își va prezinta raportul pentru prima săptămână de activitate și prioritățile pentru perioada

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, se află de miercuri la Moscova într-o vizita de lucru la invitația Președintelui Dumei de Stat.

Din agenda internațională:

Ședinta ministriolor apărarii din tarile NATO de la Bruxelles va continua si astazi. Sînt în discuție perspectivele în cazul încetării aplicării Tratatului privind forţele nucleare intermediare (INF), încheiat de Statele Unite și Uniunea Sovietică în 1987, care a reprezentat un pilon central al arhitecturii de securitate europene în ultimele trei decenii. Tratatul interzice rachetele sol-aer, capabile să transporte focoase nucleare pe o distanță între 500 şi 5.500 de kilometri.

Statele Unite și aliaţii săi din NATO susțin că Rusia (ca moștenitoare a tratatului) încalcă de ani de zile prevederile acestuia prin dezvoltarea sistemului de rachete SSC-8. Teoretic, Rusia ar avea timp până pe 2 august să se conformeze tratatului INF, în caz contrar considerându-se că tratatul a expirat. Moscova respinge acuzațiile aliaților occidentali. Marți, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, declara că se fac eforturi pentru a convinge Moscova să revină asupra poziţiei sale, dar a recunoscut că şansele sunt „tot mai mici''.

Alte subiecte pe agenda reuniunii miniștrilor apărării NATO sunt tensiunile cu Iranul și creșterea la 2% din PIB național a bugetului alocat de țările membre pentru apărare. Este o creștere asumată de toate țările membre, dar respectată în acest moment numai de câteva, lucru criticat constant de președintele american Donald Trump.

In Statele Unite cei 20 de candidați democrati, care ar dori sa fie nominalizati de partid pentru a se prezenta in alegerile prezidențiale de anul viitor, vor continua si astazi dezbaterile începute noaptea aceasta la Miami.

Tadjikistanul sărbătorește Ziua reconcilierii naționale.

Președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, viziteaza Pakistanul.

La Bruxelles incepe astazi Forumul 2019 al Fundației germane Marshal.

XS
SM
MD
LG