Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, Comisia juridică, numiri și imunități din Parlament organizează audieri publice asupra proiectului de lege de anulare a sistemului electoral mixt și revenire la sistemul electoral pe liste de partid.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:11 0:00
Link direct

Coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, încep o vizită de informare în R. Moldova.

Câteva repere din agenda internațională:

La Madrid, Parlamentul spaniol începe o sesiune de două zile pentru a decide dacă îl desemnează pe premierul în exercițiu, socialistul Pedro Sanchez, pentru un nou mandat de prim-ministru.

La Washington începe o vizită de două zile premierul pakistanez Imran Khan.

În Norvegia au loc ceremonii de comemorare a victimelor la opt ani de la atacurile teroriste ale extremistului de dreapta Anders Breivik la Oslo și insula Utoya, soldate cu 77 de morți.

India face o nouă tentativă de a lansa o rachetă spre Lună.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG