Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chisinau are loc astazi Ședinta Consiliului Surem al Magistraturii.

Despre justitie și reformarea ei se va discuta și la forumul intitulat „Reformarea justiției și combaterea corupției”.

La Cahul este anunțat un dialog agricol regional.

Agenția de presă IPN și Radio Moldova îi invită pe reprezentanții presei la dezbaterile publice cu tema: „Resetarea relațiilor cu UE: motive, șanse, garanții”, ediția a 114-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”

La dezbaterea de astazi participă: Gaik Vartanean, deputat din Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Dumitru Alaiba, deputat din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM, Iulian David, vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, și Igor Boțan, expertul permanent al proiectului.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct

Din agenda internațională a zilei:

Vizită în Statele Unite, la Washington, a premierului de la Islamabad, Imran Kahn; pe agendă se află situația din Afganistan și rolul Pakistanului în noile posibile convorbiri de pace inițiate de Statele Unite, în speranța de a se pune sfîrșit războiului sîngeros din aceată țară, care durează de aproape 20 de ani.

La Londra, Theresa May își va anunța succesorul la conducerea Partidului Conservator și la cîrma cabinetului, după votul de ieri din cadrul partidului. Se așteaptă ca acest post sa fie ocupat de fostul primar al Londrei și fost ministru de externe Boris Johnson.

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov se va afla în Cuba și Brazlia, într-un turneu care începe astazi și se va încheia pe 27 iulie, sîmbată.

XS
SM
MD
LG