Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

Astăzi este ultima ședință a parlamentului din actuala sesiune.

În ședința comisiei parlamentare pentru securitatea statului, vor avea loc audieri publice privind expulzarea de toamna trecută din R. Moldova a unor profesori turci, care au ajuns în închisoare în Turcia.

Are loc ședința Comisiei Electorale Centrale.

La Ministerul Apărării, se desfășoară ceremonia de întâmpinare a contingentului de militari moldoveni care revin de la un exerciții în Statele Unite, „Agile Hunter 2019” .

Și câteva repere din agenda internațională:

Ministrul de Externe german Heiko Maas călătorește în Polonia pentru a participa la comemorarea a 75 de ani de la Revolta din Varșovia din timpul celui de-al doilea război mondial.

La Washington, președintele american Donald Trump îl primește în vizită pe omologul său din Mongolia, Khaltmaa Battulga.

La Beijing, se află în vizită președintele Columbiei, Ivan Duque, pentru convorbiri cu liderul chinez Xi Jinping.

La Bangkok continuă o reuniune a miniștrilor de externe din ASEAN, Asociația națiunilor din sud-estul Asiei.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG