Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, susține o conferință de presă în urma audierilor recente despre expulzarea cetățenilor turci din Republica Moldova, anul trecut.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct

Coaliția „Vocea Romilor” organizează un Flash Mob în centrul Chișinăului, cu ocazia Zilei europene de comemorare a Holocaustului romilor.

Comisia Electorală Centrală organizează o masă rotundă în pregătirile de alegerile locale din luna octombrie.

Mai are loc ședința Consiliul Audiovizualului.

Câteva repere din agenda internațională:

La Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, susține o conferință de presă despre Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare, din care Statele Unite se retrag astăzi.

La Roma, premierul Giuseppe Conte se întâlnește cu viitoarea președintă a Comisiei Europene, conservatoarea germană Ursula von der Leyen.

La Bangkok, unde are loc săptămâna aceasta reuniunea miniștrilor de externe din ASEAN, Asociația națiunilor din sud-estul Asiei, rostește astăzi un discurs secretarul de stat american Mike Pompeo despre inițiativele economice ale Statelor Unite în regiune.

În Georgia are loc un exercițiul militar comun cu NATO, Agile Spirit 2019.

În capitala kazahă, Nur-Sultan, se încheie astăzi o rundă de convorbiri de două zile în privința Siriei la care participă Rusia, Turcia și Iranul.

XS
SM
MD
LG