Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Parlamentul R. Moldova își continuă agenda specială, din perioada 12-16 august; pe agenda deputaților se află proiecte de legi cum ar fi rectificarea bugetului, Legea despre statutul deputatului în Parlament, Legea privind partidele politice, modificări la Codul Contravențional, și aprobarea și modificarea hotărârii Parlamentului cu privire comisia privind devalizarea sistemului bancar.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:13 0:00
Link direct


Tot la Chișinău este programată lansarea de către Asociația Promo-LEX a raportului nr. 1 al Misiunii de Observare a Alegerilor Locale Generale din 20 octombrie 2019.

În capitală are loc și Ședința Clubului Jurnaliștilor de Investigație cu tema „Oameni de afaceri în mrejele justiției”.

Din agenda internațională:

În Italia, ministrul de interne Matteo Salvini, vicepremier, va ține un discurs de bilanț al activității sale la guvernare, pe fondul temerilor privind o nouă epocă de instabilitate politică în Italia.

La Moscova se judecă apelurile a doi studenți împotriva condamnării lor pentru participarea la protestele de stradă neautorizate.

Președintele francez Emmanuel Macron participă la festivități cu ocazia celei a 75-a aniversări a debarcării trupelor aliate în sudul Franței ocupat de naziști.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, participă la un miting electoral.

La Ciudad de Mexico are loc o reuniune de oficiali guvernamentali latino-americani pe tema situației hispanicilor din Statele Unite.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG