Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

R.Moldova marchează 27 de ani de independență. Cu aceasta ocazie, guvernul premierului Maia Sandu organizează o oră de discuții cu cetățenii. Membrii executivului vor fi de găsit pe „spațiul verde din fața clădirii Guvernului” între oree 17 și 18. După care în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura un concert.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

Urmează zile interesante pentru diplomație: joi, 29 august, la Chișinău este așteptat John Bolton, consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui american.

Premierul Maia Sandu va pleca în Statele Unite (31 august – 4 septembrie), unde se preconizează să se întâlnească cu Secretarul de stat american Mike Pompeo.

În prima săptămână a lunii septembrie, președintele Igor Dodon va fi la Moscova, într-o vizită de lucru, pentru a discuta livrările de gaze.

Ministrul de externe Nicu Popescu va fi la București, invitat la reuniunea Anuală a Diplomației Române.

La Biarritz s-a încheiat summitul de trei zile al grupului principalelor șapte țări industrializate din lume cu o conferință de presă comună Trump-Macron, dar fără un comunicat comun al summitulu.

La Bruxelles, președinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen urmează să înceapă discuțiile cu candidații la funcțiile de comisari europeni.

XS
SM
MD
LG