Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Spicuiri din agenda internă și internațională din 19 septembrie 2019.

Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, susține un briefing de presă la Aeroportul Internațional Chișinău, cu ocazia încheierii vizitei în R. Moldova.

Se marchează Ziua lucrătorului în silvicultură.

La centrul de instruire militar de la Bulboaca are loc exercițiul „Scutul de foc”.

Președintele Comisiei parlamentare de cultură și mass media, Adrian Lebedinschi, va face precizări privind trecerea la televiziunea digitală.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din capitală marchează împlinirea a 130 de ani de la fondarea muzeului.

Tot astăzi, potrivit unui comunicat de la guvern, își încheie vizita de două zile în Statele Unite prim-ministra Maia Sandu.

Din agenda internațională, prezentată de AFP:

Președinta noii Comisii Europene, Von der Leyen, va discuta la Strasbourg cu șefii fracțiunilor din PE despre numirea controversată a noului comisar al migrației.

La Bruxelles au loc consultări ale oficialilor UE cu reprezentanții Rusiei și Ucrainei pe tema gazelor naturale.

Secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, se întâlnește la Abu Dhabi cu prințul de coroană al Emiratelor Arabe Unite – pe agendă se află atacurile asupra instalațiilor petroliere saudite, de la sfârșitul săptămânii.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG