Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova, comunitatea watchdog.md organizează conferința de presă cu tema: „Prezentarea primului raport de monitorizare a reflectării campaniei electorale în presa TV din Moldova”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:26 0:00
Link direct


Este anunțată și o ședință a Agenției Naționale de Reglementare în Energetică/ANRE.

Judecatorii se întrunesc astăzi într-o Adunarea generală extraordinară.

Consiliul Superior al Procurorilor se reunește în ședință.

Candidatul PSRM la Primăria capitalei, Ion Ceban, se intilnestre cu presa într-o conferinta cu tema „Soluții pentru problema parcărilor din Chișinău”.

In scuarul Catedralei Metropolitane de la Chișinău delegația Uniunii Europene în Republica Moldova organizează evenimentul public intitulat „Energie pentru viitor – tinerii acționează pentru climă”.

Presa de la Chisinau se va ocupa, foarte probabil, de discursul ținut ieri la ONU, la Adunarea generală de presedintele Moldovei, Igor Dodon.

Pe plan international, atenția presei va fi si astazi concentrată pe declansarea procedurilor de destituire (impeachment) impotriva presedintelui american Donald Trump și pe declaratiile facute joi in fata Comitetului pentru servicii de informații al Camerei Reprezentantilor de către seful serviciilor de informații americane Joseph Maguire in legatura cu desecretizarea plângerii unui avertizor, în care se spune că președintele Donald Trump a cerut ajutorul unei țări străine pentru interferență în alegerile prezidențiale americane de anul viitor.

Publicarea plângerii, care s-ar referi la o recentă conversație telefonică a președintelui american cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, are loc la câteva zile după ce opoziția democrată a declanșat o anchetă de destituire/impeachment împotriva președintelui Trump acuzat de încălcare a jurământului. Autorul plângerii desecretizate, spune că este „profund îngrijorat” în legătură cu acțiunile președintelui, care ar constitui „o problemă serioasă sau flagrantă, un abuz sau o încălcare a legii”.

Președintele Trump a declarat că nu a comis nicio încălcare a legii. În discuția cu Zelenski din 25 iulie, Trump îi cerea președintelui de la Kiev ca Ucraina să-l investigheze pe fiul fostului vicepreședinte american Joseph Biden, Hunter Biden, care a fost în consiliul director al unei companii de gaze ucrainene, coordonându-și acțiunile cu avocatul personal al liderului de la Casa Albă, fostul primar al New Yorkului Rudolf Giuliani și cu ministrul american al justiției. Joseph Biden este unul din principalii candidați democrați la alegerile prezidențiale din 2020.

In Turkemenistan astazi se serbează Ziua independenței.

Națiunile Unite consacra ziua de astăzi... turismului!

XS
SM
MD
LG