Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, cabinetul de miniștri se întrunește în ședință urmând să aprobe între altele amendamente la Legea Consiliului Superior al Magistraturii.

Guvernul semnează un acord de împrumut cu Banca Europeană de Investiții pentru îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide.

Organizația neguvernamentală Promo Lex care monitorizează campania pentru alegerile din 20 octombrie lansează un al patrulea raport de monitorizare.

Inspectoratul General al Poliției urmează să anunțe măsurile de securitate pe care le va lua în timpul alegerilor de duminică.

Liderul Partidului Democrat de opoziție, Pavel Filip, susține o conferință de presă la sediul formațiunii.

A anunțat o conferință de presă la parlament și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități.

Câteva repere din agenda internațională:

La Bruxelles, se încheie summit-ul liderilor europeni, care au aprobat deja joi seara un nou acord de Brexit cu Marea Britanie.

La Barcelona, este așteptată o grevă generală și proteste de stradă cauzate de condamnarea la închisoare săptămâna aceasta a foștilor lideri catalani pentru tentativa eșuată din 2017 de proclamare a independenței Cataloniei.

La Washington, are loc o întâlnire a miniștrilor de finanțe și șefilor de bănci centrale din grupul principalelor economii G20.

Intră în vigoare astăzi taxele vamale de miliarde de dolari impuse de Statele Unite mărfurilor din Uniunea Europeană, inclusiv cașcavalului, uleiului de măsline și vinului.

Astronautele americane de pe Stația Spațială Internațională, Christina Koch și Jessica Meir, urmează să facă astăzi o primblare în spațiu.

XS
SM
MD
LG