Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Astăzi vor fi nori groși, dar și un pic de soare. Temperaturile ridicate pentru această perioadă: plus 3 grade în nord, în jur de 6 grade la Chișinău și în centru și 8 grade în sud. Pentru sâmbătă se anunță chiar temperaturi ceva mai mari.

Din agenda acestei zile spicuim pe plan intern:

Ministerul Economiei și Infrastructurii organizează o conferință de presă despre „Evoluția pregătirii transportatorilor pentru procesul de încadrare a unităților de transport, începând cu 1 februarie 2020”. Este vorba despre decizia de a scumpi costul transportului interurban, după categorii de confort;

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, ține o conferință de presă privind situația criminalității din țară și acțiunile Poliției;

Deputați ai fracțiunii parlamentare PAS din Blocul ACUM susțin o conferință de presă cu tema: „Încălcarea drepturilor cetățenilor Republicii Moldova în regiunea transnistreană”.

Din agenda internațională spicuim:

Asociația Forumul Judecătorilor din România anunță că vineri, 10 ianuarie, judecătorii și procurorii vor ieși în fața instanțelor pentru a manifesta solidaritate cu magistrații din Polonia și lupta acestora pentru statul de drept în țară.​

Magistrații polonezi vor organiza sâmbătă, la Varșovia, un marș de protest față de reformele judiciare din Polonia, care au fost sancționate și de Curtea Europeană de Justiție.

La Bruxelles este convocată prima reuniune din acest an a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană dedicată crizei din Orientul Mijlociu.

Președintele francez Emmanuel Macron se întâlnește la Paris cu noul președinte al Consiliului european, Charles Michel, iar sâmbătă, cancelara Germaniei, Angela Merkel, vizitează Rusia, pentru a-l întâlni pe președintele Vladimir Putin.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG