Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este într-o vizită de lucru la Strasbourg, pentru a participa la ședința plenară a sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Echipa FMI se află în continuare în Moldova. Își va încheia misiunea de observare pe 5 februarie.

După amiază este anunțată o ședință de guvern și sunt ședințe și ale comisiilor parlamentare. Astfel, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică audiază Ministerul Afacerilor Interne privind realizarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016 – 2020 și a Planului de acțiuni privind implementarea acesteia, precum și asupra fenomenului infracțional din Moldova și măsurilor de sporire a securității și ordinii publice.

Curtea de Conturi audiază raportul auditului privind performanța activităților întreprinderilor de stat fondate de către Agenția Apele Moldovei, în perioada 2015-2018.

Locatarii unor blocuri de pe Bulevardul Mircea cel Bătrân anunță o conferință de presă pentru a cere Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să investigheze ce se întâmplă cu o nouă construcție considerată de ei „ilegală” și care ar reprezenta un „pericol major” pentru locatarii blocurilor.

Tot astăzi va fi analizat, la Curtea de Apel, recursul depus de către noua administrație a Penitenciarului numărul 13 împotriva eliberării condiționate a fostului premier Vlad Filat.

Din agenda internaţională:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se va afla astăzi la Moscova.

La Bruxelles, Parlamentul European discută Brexit-ul și întrebările rămase încă fără răspuns despre această „despărțire” după 45 de ani. Marea Britanie a intrat în Uniunea Europeană în 1975 în urma unui referendum popular, după ce își exprimase dorinţa de a se alătura comunității în 1973. Acum pleacă din Uniune, tot în urma unui referendum.

Secretarul de stat american Mike Pompeo își începe astăzi un nou turneu european și prima escală este Londra. Mike Pompeo va pleca apoi la Kiev, unde se va afla două zile (30 ianuarie și 1 februarie), iar de acolo va ajunge la Minsk, doar pentru câteva ore, de unde va zbura la Nur-Sultan, și pe 2-3 februarie va fi la Tașkent. Ministerul de Externe al Belarusului a confirmat data vizitei lui Pompeo la Minsk.

În Senatul american continuă procesul de impeachment al preşedintelui american Donald Trump.

Vezi comentarii

XS
SM
MD
LG