Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Au loc dezbateri publice în contextul situației create urmare a solicitării transportatorilor de a majora tarifele de călătorie cu maxi taxi

Ministerul Justiției organizează consultări publice în vederea precizării liniilor directorii a conceptului de evaluare a judecătorilor și procurorilor

Se încheie perioada dezbaterii publice privind prelungirea cu încă patru luni a moratoriului pe aplicarea legii „cetățeniei contra investiții”.

Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare invită la conferința de presă cu tema: „Ziua Egalității Salariale” .

Fundaţia Friedrich Ebert Stiftung Moldova (FES) în colaborare cu Syndex, România, prezintă studiul: „Situația salariaților din Republica Moldova: o criză structurală”

Curtea Constituțională examinează sesizarea privind validarea unui mandat de deputat și sesizarea privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a unui articol din Legea privind partidele politice.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, susține o conferință de presă cu genericul: „De ce Dodon m-a dat în judecată”

Din agenda internațională:

La București, după ce luni, 24 februarie, Curtea Constituțională a blocat temporar procesul de provocare a alegerilor generale anticipate, premierul liberal Lodovic Orban și președintele Klaus Iohannis caută o soluție. În acest moment, România este condusă de un guvern demisionar, Orban 1, în așteptarea votului pentru investirea celui de al doilea guvern Orban (identic cu primul).

Președintele american Donald Trump, aflat în a doua zi a vizitei în India, participă la o conferință de presă comună cu premierul indian Narendra Modi.

Ministrul de externe al Arabiei Saudite vorbește în fața Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva.

Și tot la Geneva, dar miercuri, ministrul de externe palestinian va ține o conferință de presă la care va explica de ce autoritatea palestiniană respinge planul de pace al administrației Trump pentru Orientul Mijlociu.

Iar la București, președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru miercuri, 25 februarie, pentru măsuri legate de criza de coronavirus, dat fiind că în Italia, cea mai afectată țară din Europa de virusul COVID-19, se află cea mai mare comunitate de români din diaspora.

XS
SM
MD
LG